Διαλέξτε το φωτογράφο γάμου που σας ταιριάζει.

Η δουλειά του φωτογράφου γάμου δεν είναι διεκπεραιωτική. Η φωτογραφία είναι τέχνη και το τελικό της αποτέλεσμα εξαρτάται πάντα από την καλλιτεχνική ματιά και την προσωπική αισθητική του κάθε φωτογράφου. Πριν καταλήξετε λοιπόν στην τελική σας επιλογή σχετικά με το σε ποιον θα αναθέσετε τη γαμήλια φωτογράφηση, δείτε αρκετά δείγματα της δουλειάς των επαγγελματιών που θα συναντήσετε και ζητήστε τους να σας μιλήσουν για το στυλ και τις τεχνικές που ακολουθούν.

Εξίσου σημαντικός παράγοντας είναι το να διασφαλίσετε ότι ο επαγγελματίας που επιλέγετε είναι συνεργάσιμος και πρόθυμος να συζητήσει μαζί σας για κάθε απορία ή πρόβλημα που ενδεχομένως έχετε.  Η σωστή επικοινωνία είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά της κάθε επιτυχημένης σχέσης – από τη σχέση ενός νεόνυμφου ζευγαριού, μέχρι την επαγγελματική, σύντομη αλλά πολύ σημαντική τους σχέση με το φωτογράφο του γάμου τους.

Πείτε ναι σε μία pre-wedding φωτογράφηση.

Γιατί θα εξοικειωθείτε όχι μόνο με το φωτογράφο του γάμου σας, αλλά και με τη διαδικασία μίας επαγγελματικής φωτογράφησης. Γιατί θέλετε να χρησιμοποιήσετε λίγες (ή και πολλές) κοινές φωτογραφίες σας για να προβάλετε σε slideshow στο χώρο της γαμήλιας δεξίωσης ή για να στείλετε πρωτότυπες “save the date” κάρτες στους καλεσμένους σας. Γιατί μπορείτε να έχετε όμορφα φωτογραφικά καρέ που θα αποτελέσουν βασικό κομμάτι του βιβλίου ευχών σας.

Γιατί εκτός από το γαμήλιο άλμπουμ σας με εικόνες από το χώρο της τελετής και της δεξίωσης θα έχετε και φωτογραφίες σας στο μέρος και στο ύφος που εσείς επιλέγετε – μία pre-wedding φωτογράφηση με ασπρόμαυρες λήψεις είναι ιδανική εάν ονειρεύεστε μία ατμοσφαιρική ρετρό ατμόσφαιρα και σας μαγεύει η μινιμαλιστική κλίμακα του γκρι, ενώ μία φωτογράφηση στο μέρος όπου γνωριστήκατε, δώσατε το πρώτο σας ραντεβού ή έγινε η πρόταση γάμου είναι ο πιο πρωτότυπος τρόπος για να κρατήσετε αυτές τις στιγμές χαραγμένες στη μνήμη σας για πάντα.

fotografos gamou athina

Καθορίστε το στυλ φωτογράφησης που επιθυμείτε για το γάμο σας.

Σίγουρα είστε εξοικειωμένοι με την παραδοσιακή φωτογράφηση γάμου σε κλασικό στυλ. Είναι ο τρόπος με τον οποίο απεικονίστηκαν οι γονείς σας ή οι παππούδες σας στις δικές τους γαμήλιες τελετές. Το βασικό στοιχείο αυτού του τρόπου φωτογράφησης γάμου είναι οι οργανωμένες λήψεις σε προκαθορισμένες στιγμές και πόζες, με τα πορτραίτα να κυριαρχούν. Το φωτορεπορτάζ γάμου ή wedding photojournalism από την άλλη, βασίζεται σε ένα πιο ελεύθερο φωτογραφικό στυλ χωρίς τη συνεχή παρέμβαση του φωτογράφου, ο οποίος προσπαθεί να καταγράψει τα γεγονότα χωρίς στυλιζαρισμένες πόζες και χωρίς να καθιστά αντιληπτή την παρουσία του.

Η προετοιμασία, η τελετή και η δεξίωση αποτυπώνονται σε αυθόρμητα φωτογραφικά στιγμιότυπα, παρουσιάζοντας τελικά το γάμο σας ως μία ολοκληρωμένη ιστορία με αρχή, μέση και τέλος. Είναι αυτός ο τρόπος φωτογράφησης που προτιμούν τα περισσότερα ζευγάρια στις μέρες μας. Πρέπει να ξέρετε ωστόσο ότι είναι πολύ δύσκολο έως και αδύνατο να είναι όλες οι φωτογραφίες του γάμου σας στημένες ή όλες φωτορεπορταζιακές – η καλύτερη επιλογή είναι ένα mix φωτογραφικών στυλ. Το βασικό είναι να επικοινωνήσετε σωστά με το φωτογράφο σας, εξηγώντας του το στυλ στο οποίο επιθυμείτε να κινηθεί περισσότερο ανάλογα με την αισθητική του.

Φωτογράφηση προετοιμασίας νύφης

Φωτογράφηση προετοιμασίας νύφης

Μην περιορίζετε τη φωτογράφηση πριν την τελετή μόνο για την προετοιμασία της νύφης.

Σίγουρα αρκετά φωτογραφικά καρέ αξίζει και η προετοιμασία του γαμπρού. Η ημέρα αυτή είναι η δική σας ημέρα ως ζευγάρι και μερικές από τις πιο διασκεδαστικές λήψεις σε παιχνιδιάρικη διάθεση γίνονται πάντα την ώρα που οι φίλοι του γαμπρού τον ξυρίζουν ή τον ντύνουν. Επίσης, οι ώρες πριν την τελετή είναι οι καταλληλότερες για να φωτογραφηθούν τα ομορφότερα γαμήλια αντικείμενα: η νυφική ανθοδέσμη, το προσκλητήριό σας, οι βέρες σας, τα πουγκιά με το ρύζι, τα παπούτσια που θα φορέσετε και φυσικά το νυφικό φόρεμα και το αντίστοιχο κοστούμι του γαμπρού. Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε αντικείμενα με ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για εσάς, π.χ. ένα κολιέ ή σκουλαρίκια που είναι οικογενειακά κειμήλια, ενημερώστε εκ των προτέρων το φωτογράφο σας ώστε να τα απαθανατίσει μόνα τους σε καλλιτεχνικές λήψεις.

φωτογραφηση γαμου αθηνα

Φωτογράφηση γάμου Αθήνα

 Κρατήστε την τελετή unplugged.

Ναι, κάθε συγγενής και φίλος σας θέλει να κρατήσει στο smartphone του τη στιγμή που γίνεστε και επίσημα σύζυγοι. Κατανοώ την επιθυμία αυτή και, μεταξύ μας, λατρεύω το πάθος των ανθρώπων για την τέχνη της φωτογραφίας!

Ωστόσο κατά τη διάρκεια της τελετής τα φλας από αμέτρητα κινητά μπορούν να καταστρέψουν πολλές όμορφες επαγγελματικές λήψεις καθώς επηρεάζουν αρνητικά το φωτισμό του χώρου, ενώ η συνεχής μετακίνηση των καλεσμένων στην εκκλησία ή αίθουσα απλώς για να μπορέσουν να έρθουν πιο κοντά σας και να σας φωτογραφήσουν, τους οδηγεί συνήθως ακριβώς μπροστά στο σημείο που θα έπρεπε να είναι ελεύθερο για την ιδανική αποτύπωση της στιγμής από τον επαγγελματία φωτογράφο που επιλέξατε.

Ενημερώστε τους καλεσμένους σας ευγενικά ότι θα προτιμούσατε μία tech-free τελετή και για να τους αποζημιώσετε, αφήστε τους να φωτογραφήσουν ελεύθερα κάθε στιγμή της δεξίωσης. Εάν δημιουργήσετε και το δικό σας προσωπικό wedding hashtag και τους προτρέψετε να το χρησιμοποιούν σε κάθε δημοσίευσή τους, θα έχετε την επόμενη μέρα την ευκαιρία να δείτε μέσα από τα δικά τους μάτια τις πιο διασκεδαστικές στιγμές του γαμήλιου party σας!

φωτογραφηση γαμου αθηνα

Φωτογράφηση γάμου Σαντορίνη

Απολύστε την εμπειρία μιας next day photo session.

Η φωτογράφηση της επόμενης μέρας είναι πάντα μία αγαπημένη εμπειρία, όχι μόνο για τα ζευγάρια, αλλά και για εμένα. Όλη η αγωνία για την ημέρα του γάμου έχει αποβληθεί, δεν υπάρχει άγχος για την κάθε λεπτομέρεια ή για το αν θα αργήσετε στη δεξίωση, ενώ μπορείτε να βάλετε και τη δική σας πινελιά σε κάθε φωτογραφικό κλικ. Επίσης, σίγουρα θα νιώθετε περισσότερο άνετα μπροστά στο φακό χωρίς τα μάτια δεκάδων ή εκατοντάδων καλεσμένων πάνω σας και θα αφεθείτε σε πόζες που θα συντελέσουν στο μαγικό αποτέλεσμα μιας καλλιτεχνικής φωτογράφησης.

φωτογράφηση next day

Φωτογράφηση next day

Χαλαρώστε και απολαύστε την πιο ευτυχισμένη σας ημέρα.

Σίγουρα δε θέλετε οι φωτογραφίες του γάμου σας να απεικονίζουν πρόσωπα γεμάτα με άγχος και αγωνία! Ό,τι και αν συμβεί εκείνη την ημέρα, παραμείνετε ήρεμοι, διασκεδάστε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και αποφύγετε τα ψεύτικα χαμόγελα και τις στημένες πόζες. Οι πραγματικά όμορφες εικόνες είναι αυτές που θα σας απεικονίζουν σε χαλαρές στιγμές και αυθόρμητες πόζες.

Επιλέξτε λοιπόν τον κατάλληλο επαγγελματία φωτογράφο γάμου και αφήστε τον να αιχμαλωτίσει τις γαμήλιες εικόνες που θα αποτυπώνουν την έκρηξη συναισθημάτων αυτής της μοναδικής ημέρας.

Αφήστε μια απάντηση