Η φωτογράφηση γάμου και το κόστος της

Η αισθητική του φωτογράφου

Όλοι μπορούν να πάρουν μία ακριβή μηχανή στα χέρια τους. Δεν είναι όμως όλοι φωτογράφοι.

Η φωτογράφηση γάμου δεν είναι μία διεκπεραιωτική διαδικασία – η φωτογραφία είναι τέχνη και το τελικό της αποτέλεσμα εξαρτάται πάντα από την καλλιτεχνική ματιά και την προσωπική αισθητική του κάθε φωτογράφου.

Τα ιδιαίτερα φωτογραφικά καρέ μίας ημέρας που θα θυμάστε για πάντα ως την αρχή της κοινής ζωής σας θα πρέπει να συμβαδίζουν με τη δική σας αισθητική, γι’ αυτό και το καλλιτεχνικό κομμάτι είναι το σημαντικότερο όταν επιλέγετε έναν επαγγελματία για τη γαμήλια φωτογράφηση και όχι το κόστος της φωτογράφησης.

φωτογραφηση γαμου αθηνα

Φωτογράφηση γάμου Αθήνα

Ο σωστός εξοπλισμός

Κάθε επαγγελματίας φωτογράφος γάμου επενδύει στο αντικείμενό του όχι μόνο με σπουδές και σεμινάρια, αλλά και με τη σωστή τεχνογνωσία και χρήση του απαραίτητου τεχνολογικού εξοπλισμού που απαιτείται για ένα άρτιο αποτέλεσμα. Από κάμερες υψηλής ευκρίνειας έως τα πλέον σύγχρονα software για το μοντάζ, ένας επαγγελματίας πρέπει να έχει τον εξοπλισμό εκείνο που αποδίδει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 

Ο χρόνος του φωτογράφου

Η δουλειά του φωτογράφου δεν αρχίζει, ούτε τελειώνει την ημέρα ενός γάμου. Ο επαγγελματίας φωτογράφος γάμου έχει αφιερώσει ώρες για το σωστό προγραμματισμό της φωτογράφησης την ημέρα του γάμου σας, εργάζεται ασταμάτητα, περίπου 12 ώρες, κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών, της τελετής και δεξίωσης και μετά η δουλειά απλώς μεταφέρεται στο studio του.Εκεί ακολουθούν πολυάριθμες ώρες επιλογής και επεξεργασίας όλων των φωτογραφιών, καθώς και η δημιουργία του album.

 

Η εμπειρία του επαγγελματία φωτογράφου γάμου

Ένας γάμος είναι εξ ορισμού ένα γεγονός με απρόβλεπτες καταστάσεις και εξαιρετικά γρήγορους και απαιτητικούς ρυθμούς εργασίας. Κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα επανάληψης των σκηνών και των αντίστοιχων λήψεων.

Την ημέρα του γάμου σας δεν χρειάζεστε απλώς έναν επαγγελματία φωτογράφο, αλλά ένα επαγγελματία εξοικειωμένο με το ρυθμό και τα πιθανά προβλήματα που ενδεχομένως προκύψουν – από καθυστερήσεις στο χρονοδιάγραμμα της ημέρας έως μη αναμενόμενα καιρικά φαινόμενα και συνθήκες φωτισμού.

Ένα φωτογράφο γάμου που μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί την επόμενη στιγμή χάρη στην εμπειρία του και δεν θα αιχμαλωτίσει μόνο τη στιγμή που φοράτε το νυφικό σας, αλλά και το δάκρυ ή το χαμόγελο της μητέρας σας εκείνη τη στιγμή.

Φωτογράφηση Γάμου

Φωτογράφηση Γάμου

Το πακέτο που επιλέγετε

Το τελικό κόστος φωτογράφησης γάμου, εξαρτάται κατά κύριο λόγο από το πακέτο που επιθυμείτε. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ένα απλό Basic πακέτο το οποίο θα περιλαμβάνει τη φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση του μυστηρίου και της δεξίωσης καθώς και καλλιτεχνική φωτογράφηση μετά την τελετή, ή ένα Classic ή Deluxe πακέτο που σας παρέχουν επιπλέον digital albums και φωτογραφίες εκτυπωμένες σε μεταξωτό χαρτί.

Φυσικά μπορείτε πάντα να επιλέξετε και όλα τα extras μίας γαμήλιας φωτογράφησης, όπως ένα pre-wedding photo session, τη φωτογράφηση των προετοιμασιών γαμπρού & νύφης, drone, ή το εξαιρετικά δημοφιλές next day photo session. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε drones .

Σε κάθε περίπτωση, ο γενικός κανόνας για μία γαμήλια φωτογράφηση είναι το κόστος της να βρίσκεται περίπου στο 10% του συνολικού προϋπολογισμού του γάμου σας. Να θυμάστε ότι είναι άλλο το φθηνό και άλλο το οικονομικό πακέτο – η ισορροπία μεταξύ ποιότητας και τιμής είναι τα συστατικά της καταλληλότερης επιλογής για το κάθε ζευγάρι.

φωτογραφηση γαμου αθηνα

Φωτογράφηση γάμου Island venue

Σωστή επικοινωνία και συνεργασία

Εξίσου σημαντικός παράγοντας είναι το να μπορείτε να διασφαλίσετε ότι ο επαγγελματίας που επιλέγετε είναι συνεργάσιμος και πρόθυμος να συζητήσει μαζί σας για κάθε απορία ή πρόβλημα που ενδεχομένως έχετε.

Η σωστή επικοινωνία είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά της κάθε επιτυχημένης σχέσης – από τη σχέση ενός νεόνυμφου ζευγαριού, μέχρι την επαγγελματική, σύντομη αλλά πολύ σημαντική τους σχέση με το φωτογράφο του γάμου τους.

Ο φωτογράφος γάμου θα πρέπει να μπορεί να συνεργαστεί αρμονικά με το ζευγάρι ώστε να μπορέσει να γίνει μέρος της πιο ευτυχισμένης ημέρας τους και να συλλάβει όλα τα μοναδικά συναισθήματα αυτών των στιγμών. Άλλωστε είναι ο μοναδικός επαγγελματίας ο οποίος θα βιώσει ολόκληρο το γάμο σας, από την προετοιμασία της νύφης και του γαμπρού έως τη δεξίωση και τις τελευταίες στιγμές της ημέρας. Θα πρέπει λοιπόν να μη σας βλέπει μόνο ως πελάτες, αλλά να μπορεί να πετύχει τη δημιουργία μιας σωστής «χημείας» ώστε να νιώθετε οικεία και άνετα μαζί του καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

 

Η έδρα του επαγγελματία

Γιατί μόνο ένας επαγγελματίας μπορεί να σας εγγυηθεί για την 100% άρτια και ομαλή έκβαση μίας γαμήλιας φωτογράφησης. Γιατί στο κόστος μίας επαγγελματικής φωτογράφησης πρέπει να θυμάστε ότι περιλαμβάνεται και η ύπαρξη studio όπου θα μπορέσετε εάν το επιθυμείτε να συζητήσετε με το φωτογράφο σας από κοντά κάθε λεπτομέρεια που σας απασχολεί ή όπου θα μπορέσετε να απευθυνθείτε εάν υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα.

Και φυσικά γιατί μία φωτογράφηση είναι εκτός όλων των άλλων και μία εμπορική συναλλαγή, οπότε ο φωτογράφος σας θα πρέπει να διαθέτει τα απαραίτητα φορολογικά στοιχεία ώστε να είστε εσείς προστατευμένοι ως πελάτες του.

φωτογραφηση γαμου αθηνα

Φωτογράφηση Γάμου

Όταν η ημέρα του γάμου σας περάσει και όλα θα είναι μια ωραία ανάμνηση, το μόνο που θα μείνει για να σας θυμίζει την ευτυχισμένη εκείνη ημέρα σας θα είναι οι φωτογραφίες του γάμου σας. Το καλύτερο δυνατό κόστος είναι πάντα αυτό που συνδυάζεται με υψηλή ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών.

Θέλετε να συζητήσετε μαζί μας τις τιμές φωτογράφησης γάμου?

Επικοινωνήστε μαζί μας στο email info@montaz.gr ή καλέστε μας στο 6932717656

Αφήστε μια απάντηση