Τι είναι η φωτογραφία γάμου;

Σύμφωνα με την Wikipedia: “…φωτογραφία γάμου είναι η φωτογραφία που σχετίζεται με τους γάμους. Περιλαμβάνει την φωτογράφηση πριν τον γάμο(prewedding), την κάλυψη του μυστηρίου και της δεξίωσης. Πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός, που στηρίζει ένα αρκετά μεγάλο μέρος του τζίρου, για πολλά στούντιο φωτογραφίας ή ανεξάρτητους φωτογράφους.”

Αυτά λέει η Wikipedia…

Τι πιστεύουμε εμείς για τη φωτογραφία γάμου.

Οι γάμοι και η φωτογραφία είναι το πάθος μας.

Η φωτογραφία γάμου είναι μια τέχνη την οποία κατέχουμε άριστα και αφορά την ημέρα του γάμου σας. Πρόκειται για την ημέρα που εμείς οι φωτογράφοι της Montaz Productions, βλέπουμε σαν ένα λευκό χαρτί πάνω στο οποίο θα αποτυπώσουμε τις ομορφότερες στιγμές της.

Ο ορισμός της Wikipedia για τη φωτογραφία γάμου εστιάζει στο εμπορικό κομμάτι και όχι στο κομμάτι της τέχνης και των συναισθημάτων.

Φωτογραφία γάμου - στιγμές

Για τους περισσότερους, φωτογραφία γάμου είναι οποιαδήποτε φωτογραφία ληφθεί κατά την διάρκεια του γάμου. Αυτο πιστεύουν και τα περισσότερα ζευγάρια.  Η ερμηνεία αυτή απλοποιεί κατά πολύ τον πραγματικό ορισμό.  Πριν κάποια χρόνια, οι φωτογράφοι γάμου επιδίωκαν απλά να βγάλουν ενδεικτικές φωτογραφίες από τα βασικότερα γεγονότα ενός γάμου, ώστε το ζευγάρι να έχει κάποιες φωτογραφίες απο τον γάμο του σαν μια απλή καταγραφή γεγονότων.

Σήμερα, τα πράγματα έχουν αλλάξει κατά πολύ.

Σχεδόν όλοι έχουν μια φωτογραφική μηχανή και μια βιντεοκάμερα. Οπότε, ο καθένας με λίγο τύχη και ελάχιστες τεχνικές γνώσεις μπορεί να βγάλει καλές φωτογραφίες με ελάχιστο κόστος.  Το μεγαλύτερο παιχνίδι όμως παίζεται στον τομέα των συναισθημάτων και όχι απλά σε κάτι που τυπώνεται σε φωτογραφικό χαρτί, δηλαδή απλά σε μια φωτογραφία.

Επιπλέον, αν αναλογιστείτε ότι υπάρχουν και διαφορετικά είδη φωτογραφίας γάμου, τότε τα πράγματα είναι ακόμα πιο περίπλοκα.

Η φωτογραφία γάμου και τα βασικά είδη της

Κλασική φωτογραφία γάμου

Αναφέρεται στην κλασική φωτογράφηση όπου ο φωτογράφος δίνει κάποιες κατευθύνσεις όσο αφορά τις πόζες του ζευγαριού αλλά και τις κλασικές οικογενειακές φωτογραφίες.

Το φωτορεπορτάζ γάμου ή photojournalism wedding photography

Περιγράφει τον γάμο σε ένα πιο ελεύθερο φωτογραφικό στυλ χωρίς καμία παρέμβαση του φωτογράφου ο οποίος προσπαθεί να καταγράψει το γεγονός ακόμα και αν δεν είναι αντιληπτή η παρουσία του.

 Η μοντέρνα φωτογραφία γάμου

Είναι κάτι πιο λαμπερό και διαφορετικό. Προκείται για το είδος φωτογραφίας γάμου που παραπέμπει σε εικόνες απο περιοδικό μόδας. Αυτό το είδος είναι σίγουρα πιο μοντέρνο και νεανικό συγκριτικά με την κλασική φωτογραφία γάμου.

Η συμβουλή της Montaz productions για τη φωτογραφία γάμου

Φωτογραφία γάμου - γόβα νύφης

Αυτό που θα συμβούλευα τα μελλόνυμφα ζευγάρια είναι να δούν αρκετές φωτογραφίες και να αποφασίσουν το στυλ που τους εκφραζει περισσότερο. Η άποψη μου σαν επαγγελματίας, είναι ότι είναι πολύ δύσκολο και ριψοκίνδυνο να ακολουθήσουμε αποκλειστικά ένα απο τα παραπάνω στυλ.

Οι περισσότεροι από εσάς σίγουρα θα σας ενθουσίαζε το φωτορεπορτάζ γάμου, έχοντας στο μυαλό σας, ότι κανένας δεν θα σας λέει για πόζες, κανένας δεν θα σας στήνει και γενικότερα δεν θα επεμβαίνει σε όσα διαδραματίζονται στον γάμο σας. Για φανταστείτε όμως, να μην υπάρχουν καθόλου οι απαραίτητες οικογενειακές φωτογραφίες; Ακόμα και οι πλέον μοντέρνοι γάμοι απαιτούν τις κλασικές στημένες οικογενειακές φωτογραφίες!

Οπότε, προσωπική μας άποψη είναι να υπάρχει μια μίξη, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν και φυσικά ανάλογα με τις απαιτήσεις και τα θέλω του ζευγαριού. Η Montaz Productions μπορεί να αποδώσει το καλύτερο αποτέλεσμα, όπως το έχετε φανταστεί εσείς. Μαζί θα συζητήσουμε τι θέλετε εσείς και τι σας αρέσει και θα σχεδιάσουμε το στυλ που σας ταιριάζει περισσότερο. Μπορεί να είναι ενα mix, απο κλασική και μοντέρνα φωτογραφία γάμου, ή ακόμα και απο όλα τα στυλ.

Για εμάς, η ημέρα του γάμου σας είναι κυριολεκτικά μοναδική! Το μόνο που μπορεί να την αποτυπώσει και να σας την αναπαράγει είναι η τέχνη της φωτογραφίας γάμου…γιατί η φωτογραφία γάμου είναι πάνω από όλα μία τέχνη!

Καλέστε μας στο 6932717656, προκειμένου να συζητήσουμε από κοντά όλες τις λεπτομέρειες.

Φωτογραφία γάμου 24/10/2012